See You Friends

See You Friends een forum waar gezelligheid voorop staat!
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Berichten sinds laatste bezoek bekijken
Jouw berichten bekijken
Onbeantwoorde berichten bekijken
Deel|

Privacyverklaring

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Snowy
Administrator
Administrator
avatar


BerichtOnderwerp: Privacyverklaring do 24 mei 2018 - 22:18

PRIVACYVERKLARING

Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.
Hierbij houden wij ons aan de eisen die de wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG) ons stelt.
In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, hoe lang wij de gegevens bewaren en met welk doel.

Forumgegevens
SEE YOU FRIENDS
http://seeyoufriends.forumotion.net/
seeyoufriends.mailing@gmail.com


Vastleggen, verwerking en publiceren van gegevens

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend die persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt.
Gegevens die niet langer nodig zijn worden verwijderd. Wij slaan persoonsgegevens op die voor het gebruik van het platform noodzakelijk zijn zoals:
(nick)naam IPadres en e-mailadres.
Wij zullen de aan jouw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is.
In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Uw gebruikersnaam is gekoppeld aan een wachtwoord. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met het wachtwoord.
Wij gaan er vanuit dat een persoon die zich aanmeldt met uw gebruikersnaam en wachtwoord, bevoegd is tot het gebruik van de gebruikersnaam.
Wanneer je vermoedt dat het wachtwoord bij onbevoegden bekend is, dien je ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen zodat wij maatregelen kunnen nemen.

Akkoord privacyverklaring

Tijdens registratie wordt uw akkoord gevraagd voor toestemming voor de privacyverklaring.
Indien u hiervoor geen akkoord geeft kunnen wij u niet toelaten tot het forum. Indien u al lid bent van het forum dient u in uw profiel uw akkoord te geven.

Forumgebruik

Heb je een account op See You Friends dan worden er enkele gegevens bewaard bij dat account.
Dat zijn de gegevens die je zelf hebt ingevuld, zoals een gebruikersnaam en e-mailadres en de berichten die je zelf op het forum plaatst.
Maar ook gegevens die je niet zelf hebt ingevuld, zoals je ip adres.
Als je ingelogd bent wordt je activiteit, dus reacties en berichten die je plaatst op het forum, bijgehouden.
Je kan in je account zelf beheren of je e-mails ontvangt van het forum, hoe vaak en hoe veel.
Standaard krijg je alleen e-mails wanneer iemand je een privébericht via het forum stuurt.
Wij geven geen persoonsgegevens van het forum door aan derde Het forum is besloten en wat je post niet zichtbaar voor personen die niet ingelogd zijn.
Verwijderen van forumberichten en accounts gebeurd op verzoek en indien dit noodzakelijk is voor de privacy wetgeving of op verzoek van een rechter.

Plaatsen van foto's

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van foto's met herkenbare mensen erop die zonder toestemming geplaatst worden.  
See You Friends is niet verantwoordelijk indien er toch foto's geplaatst worden zonder toestemming van de gefotografeerde persoon.

Gebruik van cookies

Fotoforum Digitaal gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone.
De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak.
Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen.
Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.
Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Wie kan de gegevens in zien?

Alleen de beheerders van See You Friends hebben toegang tot jouw persoonsgegevens.
Maar ook onze hosting forumotion.net heeft toegang tot persoonsgegevens gegeven. Daarnaast geven wij persoonsgegevens door indien wij
daartoe wettelijk verplicht zijn.

Beveiliging van de persoonsgegevens
See You Friends neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang,
ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn
aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op seeyoufriends.mailing@gmail.com
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren.
Indien u 1 jaar niet actief bent op het forum dan wordt uw account en uw persoonlijke gegevens verwijderd.
Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht

Wijzigingen privacy verklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen,
zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Als je wil weten welke gegevens er exact bij jouw account bewaard worden, kun je dat altijd bij ons opvragen.
Volgens de AVG heb je recht op inzage, correctie en verwijderen van persoonsgegevens.
En recht op intrekking van de verleende toestemming voor het gebruik van persoonsgegevens.
Vragen over ons privacy beleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens
kun je ten allen tijde richten aan seeyoufriends.mailing@gmail.com

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Snowy
Administrator
Administrator
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Privacyverklaring vr 25 mei 2018 - 14:39

vandaag in de krant

Wat betekenen de nieuwe privacyregels voor u?
Persoonsgegevens Bescherming
Vanaf vandaag moeten bedrijven, organisaties en verenigingen veel zorgvuldiger met onze persoonsgegevens omgaan. Wat houdt die Algemene Verordening Gegevensbescherming in? Vijftien vragen over de nieuwe EU-privacyregels.

1

Mijn mailbox stroomt vol met berichten over de AVG. Wat is er aan de hand?

Tot vandaag kende Nederland zijn eigen privacy- bescherming. Dat is nu voorbij. Met de General Data Protection Regulation (GDPR) - in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - gelden voortaan in heel Europa dezelfde regels. De AVG ging in mei 2016 al in, maar bedrijven en organisaties kregen twee jaar om aan de nieuwe eisen te voldoen.

2

Waarvoor zijn nieuwe privacyregels nodig?

De huidige regels stammen uit de oertijd van het internet, toen er nog geen Googles, Facebooks en smartphones bestonden. De Europese Commissie stelde daarom in 2012 voor de uit 1995 stammende Datarichtlijn flink te moderniseren. Het resultaat is de 99 artikelen en 11 hoofdstukken tellende AVG. In Nederland vervangt deze de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

3

Voor wie gelden de nieuwe privacyregels?

Voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken en in de EU zijn gevestigd of er actief zijn. Van de grote multinational tot mkb-bedrijven en zzp'ers. En van de KNVB tot de lokale kantklosclub. Maar Amerikaanse techgiganten als Google en Uber moeten er net zo goed aan voldoen.

4

Zijn de nieuwe regels strenger?

Op veel terreinen wel. Burgers krijgen meer controle over de persoonsgegevens die instanties van hen bewaren. Bedrijven mogen nog enkel onder strikte voorwaarden persoonsgegevens verzamelen. Ze moeten bijvoorbeeld bewijzen dat de klant uitdrukkelijk toestemming gaf. Ook behoren ze zorgvuldig om te gaan met aan hen toevertrouwde data.

5

Wat betekent de AVG concreet voor mij?

Het nieuwe privacyregime biedt meer controle over de informatie die je met bedrijven en andere organisaties deelt. De AVG verhindert verder dat bedrijven je spammen met ongewenste reclame (digitale direct marketing) via e-mail, appjes of social media. Dat mag alleen als je er klant bent. Apps en websites mogen geen gegevens van kinderen onder de 16 jaar bewaren.

6

Welke rechten krijg ik nu?

De AVG geeft recht op inzage in de gegevens die organisaties van je bezitten. Daarnaast mag je een bedrijf verzoeken om data te laten wijzigen - iets wat bij Google bijvoorbeeld al langer mogelijk is - of om minder persoonsgegevens te verwerken. De nieuwe privacywet introduceert daarnaast twee geheel nieuwe rechten. Burgers mogen voortaan eisen dat een bedrijf hun persoonsgegevens wist. Bijvoorbeeld omdat ze hun eerdere toestemming tot gebruik herroepen. Dit heet 'het recht om vergeten te worden'.

Nieuw is het 'recht op dataportabiliteit'. Hierbij mag je een bedrijf vragen persoonlijke informatie over te dragen aan een andere organisatie. Handig als je switcht naar een andere leverancier. Onder dataportabiliteit vallen ook titels van gekochte e-books of de liedjes die via een streamingdienst als Spotify zijn beluisterd.

7

Moeten bedrijven aan zo'n verzoek voldoen?

Organisaties kunnen onder bepaalde omstandigheden weigeren. Ze moeten in elk geval binnen een maand reageren. Bij complexe verzoeken bedraagt de termijn drie maanden.

8

Aan welke verplichtingen dienen bedrijven en instanties te voldoen?

Ze moeten data zorgvuldig bewaren en aantoonbaar moderne, veilige technologie daarvoor gebruiken. Extra hoge eisen stelt de AVG aan 'bijzondere persoonsgegevens': medische gegevens, creditcardinfo, paspoortnummers, gegevens over ras, politieke, religieuze of seksuele voorkeur. Deze moeten bijvoorbeeld in een aparte database worden gezet. Of organisaties moeten medewerkers met toegang een geheimhoudingsverklaring laten tekenen. Voor 'gewone persoonsgegevens' - naam, adres, mobiel nummer, inloggegevens, IP-nummer, bankrekening of klantnummer - gelden iets lagere standaarden.

9

Wat als het toch misgaat en persoonsgegevens op straat belanden?

Dan moet dit binnen 72 uur worden gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. De AVG kent namelijk een 'meldplicht datalekken'. Een datalek doet zich onder andere voor als gegevens door hackers worden buitgemaakt, maar ook bij verlies van een USB-stick met belangrijke data of bij diefstal van laptops. Een onbenulligere oorzaak kan ook, bijvoorbeeld als een e-mail met adressen per ongeluk naar de verkeerde personen wordt gestuurd.

10

Wie is binnen bedrijven en organisaties verantwoordelijk voor de privacy?

Alle organisaties die veelvuldig met persoonlijke gegevens werken, dienen een privacymanager - een 'functionaris voor de gegevensverwerking' - aan te stellen. Die checkt continu of aan de AVG wordt voldaan. Onder de verplichting vallen onder andere de Belastingdienst, ziekenhuizen, de NS, banken en verzekeraars. Maar ook onderwijsinstellingen, goede doelen, aanbieders van mobiele telefonie, internetproviders, marktonderzoekers of zoekmachines die persoonsgegevens verwerken om gericht advertenties te kunnen tonen.

11

Wat als mijn werkgever of mijn energieleverancier privacyregels overtreedt?

Dan kun je een klacht indienen via de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. De waakhond zegt dergelijke meldingen uiterst serieus te nemen. ,,Ook onder de huidige regels konden burgers al schriftelijk of telefonisch meldingen doen", zegt een woordvoerster. ,,Regelmatig vormden dergelijke tips aanleiding voor actie en soms zelfs voor een onderzoek."

12

Geldt de AVG ook voor de overheid?

Overheidsinstanties als de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank of andere (semi)publieke instanties moeten zich evengoed aan de nieuwe regels houden. Bij nieuwe wetgeving dienen kabinet en ministeries voortaan de privacygevolgen voor burgers in kaart te brengen. Zoals bij bouwprojecten een 'milieueffectrapportage' verplicht is, behoort een zogenaamde privacy impact assessment te worden opgesteld. In goed Nederlands: een 'gegevensbeschermingseffectbeoordeling.'

13

Zijn politie en justitie uitgezonderd?

Omdat de politie de openbare veiligheid bewaakt, geldt hier inderdaad een exceptie. Bij het speuren naar strafbare feiten is de 'Richtlijn Gegevensbescherming politie en justitie' van toepassing. Voor niet-opsporingstaken, zoals de verwerking van personeelsgegevens, geldt de AVG wél.

14

Wie controleert naleving van de AVG?

Elke EU-lidstaat is onder de AVG verplicht een onafhankelijke toezichthouder op te richten. Veel landen kennen zo'n waakhond al. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verantwoordelijk.

15

Wat als bedrijven of organisaties zich niet aan de AVG houden?

Dan riskeren ze een boete die kan oplopen tot 20 miljoen euro of 4 procent van hun wereldwijde jaaromzet. Bij relatief lichte vergrijpen bedraagt de maximumgeldstraf 10 miljoen euro of 2 procent van de wereldwijde jaaromzet.

Dat de Autoriteit Persoonsgegevens de komende maand al massaal boetes gaat uitdelen, lijkt overigens onwaarschijnlijk. De waakhond mist de mankracht om tienduizenden bedrijven en organisaties te controleren. Adviesbureau Andersson Elffers Felix heeft berekend dat het aantal werknemers minstens verdubbeld moet worden, wil de AP de nieuwe regels effectief kunnen handhaven.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden

Privacyverklaring

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
See You Friends :: Algemeen hoekje :: Privacyverklaring-